Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.


Yttrium fluoriet uit Argentinië binnen

Oogstrelende, liefdevolle lavendel fluoriet
Yttrium Fluoriet Obelisken Kristalloods (1)

Yttrium fluoriet uit Argentinië

We hebben net een nieuwe zending van het zeldzame Yttrium fluoriet uit Argentinië uitgepakt en telkens weer worden mijn ogen naar deze zachte, liefdevolle kristallen getrokken. Wát een bijzondere vibe hebben deze speciale fluorieten!

Wat is yttrium fluoriet?

Voor wie erin geïnteresseerd is, een klein stukje scheikunde.

Yttrium fluoriet of yttrofluoriet dankt zijn naam aan het zeldzame mineraal yttrium wat in deze kristallen wordt gevonden. Yttrium is een zeldzaam mineraal wat onder andere wordt gebruikt in computers en LED-lampen.

Yttrium fluoriet groeit meestal in grote massa's en niet in kristalvormen. 20% van het aanwezige calciet is in deze speciale fluorietsoort vervangen door yttrium.

Verder bestaat yttrium fluoriet uit een verbinding van calciumfluoride.

Lavendelfluoriet

Yttrium fluoriet wordt ook wel lavendelfluoriet genoemd en heeft in spirituele kringen de bijnaam 'Steen van Manifestatie' gekregen. Yttrium fluoriet heeft een hoge vibratie en een sterke energie. Yttrium fluoriet bevordert geestelijke, spirituele en mystieke groei, verbindt helder weten met het hogere zelf, helpt bij de verwezenlijking van dromen en slaat een brug naar spirituele werelden. De steen helpt je dus niet alleen om jezelf spiritueel te openen en te ontwikkelen, maar maakt daarbij allerlei verbindingen en ondersteunt je ook nog eens om handen en voeten te geven aan je nieuwe inzichten.

Goed voor studie

Yttrium fluoriet helpt om ideeën vorm te geven en ondersteunt bij leerprocessen. Fluoriet is de ideale broekzaksteen bij examens en bij studie. De steen reinigt en stabiliseert het aura en gaat straling tegen. Daarnaast verwijdert yttrium fluoriet negativiteit en stress en vergroot hij het zelfvertrouwen.

Fysieke werking

Door het aanwezige calciet in de steen is yttrium fluoriet werkzaam op tanden, botten, cellen, zenuwen en de huid. Yttrium fluoriet is werkzaam tegen virussen, verkoudheid, wonden, puistjes en griep.