Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.


Open je hartchakra

Meer energie door te willen in plaats van te moeten
Hart Rozenkwarts Kristalloods

Open je hartchakra

Beginnen met bloggen, is denken dat je regelmatig moet schrijven. Met de nadruk op 'moeten'.

Want je kunt niet één keer per half jaar een blog plaatsen. En dan moet je ook nog iets zinnigs schrijven waar de wereld op zit te wachten.

FOUT. FOUT. FOUT. Bloggen doe je gewoon lekker voor jezelf. Omdat je het leuk vindt. Want alles wat je móet, klopt niet. Dan ga je geforceerd dingen doen en dat is nooit goed. “Motten zijn vieze beesten”, zei mijn moeder vroeger altijd. En dan bedoelde ze niet de motjes, maar de moetjes. Zeg maar.

 
Dicht hartchakra

Vanuit energetisch oogpunt bekeken, gebeurt er ongelofelijk veel in je systeem zodra je begint te ‘moeten’. Allereerst slaat je hartchakra dicht. En laat dat nou net het belangrijkste knooppunt zijn van heel je energiesysteem. Simpelweg omdat het een brug slaat tussen je persoonlijkheid en je hogere energie. Zodra je hart figuurlijk dicht zit. Kun je alleen nog maar óf in hogere sferen zitten (je kent ze wel, van die mensen die oh zo spiritueel zijn, maar waar je toch een beetje de kriebels van krijgt) óf in het harde werken verzanden. Je gaat maar door en gaat maar door, terwijl je steeds strakker en bozer reageert, vaker een grauw en een snauw uitdeelt tot zelfs op het onredelijke af.

 
The flow

Je acteert niet vanuit ‘the flow’ maar vanuit de fladderende nachtvlindertjes. De ‘motjes’ laten je harder werken dan goed voor je is. Je bent als het ware uit je eigen midden, waardoor de energie niet meer vrij kan stromen. De flow, die kabbelende stroom waarop je zo heerlijk kunt meedrijven, is een harde waterstraal geworden met jou aan het spuitstuk als stugge stuurman. Met de watertap dicht of vol open en geen van beiden is prettig.
Allemaal leuk en aardig. Maar hoe kom je dan weer terug in je midden en in die heerlijke flow, waarin je precies op het juiste moment de juiste dingen doet en de juiste mensen op je pad krijgt, met twee vingers in je neus en in je hoofd het deuntje van Pharrel Williams zijn “Happy”?

 
Moet ik dit of wil ik dit?

De oplossing is eerlijk zijn. Eerlijk zijn naar jezelf over wat je aan het doen bent. Dat kan al in vijf minuten. Even zitten en onder ogen zien dat je geforceerd bezig bent. Op de momenten dat je een verstrakking voelt in je reacties, een afgemetenheid of een geslotenheid, stel jezelf dan eens de doodeenvoudige vraag: “moet ik dit of wil ik dit?” Als je moet en niet wilt, stop dan. Als je besluit datgene wat je moet doen, ook te willen doen, wordt het een stuk gemakkelijker. Door te willen in plaats van te moeten, verandert in een fractie van een seconde je hele energiesysteem. Je hart gaat weer open en daarmee ben je weer ontvankelijk voor aansluiting op alle mogelijke velden van energie in de kosmos en in je leefomgeving. En dat maakt een wereld van verschil. Je kunt weer genieten van alles wat je aan het doen (of laten!) bent en je voelt je ruimer, lichter en blijer. Het leven lacht je tegemoet en je gaat er huppelend doorheen.

 
Hulpmiddelen

Hulpmiddelen bij het omkeringsproces van-afgesloten-naar-open-zijn, zijn onder andere de roze lemurische laser en de rozenkwarts omdat ze een beroep doen op de zachtheid en heelheid van je hart. Of laat je raken door een lichtstraal van de zon op je gesloten ogen op een moment dat je eigenlijk aan het werk had moeten zijn. Laat je aanraken en de motjes wegfladderen in een oase van rust en een zee van licht.

Een heel andere manier om terug bij jezelf te komen is door de oorzaak van oude patronen op te lossen en het licht in jezelf weer te vinden en werkzaam te laten zijn. Een biotensor consult kan je daar heel direct bij helpen. Als je daar behoefte toe voelt, ben je van harte welkom in mijn praktijk in Bergen op Zoom.

De Kristalloods

De Kristalloods is een groothandel in Bergen op Zoom, gespecialiseerd in hoogenergetische en lemurische kristallen. Wij importeren zelf uit Brazilië en Indonesië. Wil je bij ons een steen voor het hart uit komen zoeken? Bezoek ons dan op één van de eerstvolgende open loods dagen. Heb je een bedrijf en verkoop je edelstenen? Dan kun je bij ons tegen groothandelstarieven in kopen.

Winkel