Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.


Dog tooth calciet uit Indonesië

Dog Tooth Calciet Indonesië Kristalloods (4)

Dog tooth calciet uit Indonesië

Dogtooth oftewel hondentand calciet is op zichzelf geen zeldaam mineraal, maar het kan wél heel speciaal zijn. Dat laatste gaat zeker op voor de dogtooth calciet van het eiland Sulawesi uit Indonesië.

Wat de dog tooth calciet uit Indonesië bijzonder maakt, is de lichte, heldere en kristallijne vorm van de kristallen. Waar dogtooth calciet normaalgesproken een wat log en zwaar tot soms zelfs beetje vies uiterlijk heeft, is de dogtooth calciet uit Indonesië hoogenergetisch en fragiel; sprookjesachtig mooi. Eigenlijk is dogtooth calciet een hartstikke misplaatste naam voor deze steen. Ik ken geen hond met tanden zoals de naalden van de dogtooth calciet uit Indonesië. Deze clusters lijken meer op zeeëgels of – als je dan toch in de tanden wilt blijven – de tanden van de lederschildpad.

IJslandspaat calciet

Deze dog tooth calciet is een vorm van IJslandspaat calciet en wordt daarom ook wel spaatcalciet genoemd. IJslandspaat calciet is een calciet die de lichtinval breekt in twee afzonderlijke golven. Als je een vlak stuk IJslandspaat calciet op een stuk tekst legt, zie je door het kristal heen twee keer dezelfde regel tekst!

Hoe ontstaat dog tooth calciet?

Dogtooth calciet groeit in grotten, spleten en (water)aders. Vooral als er langere tijd stilstand water in een grot is, kan de dog tooth calciet zich tot prachtige clusters vormen. Omdat Sulawesi een oud vulkanisch eiland is, zijn er veel grotten, breuken en spleten, is er veel water en kunnen er prachtige groeivormen ontstaan. Soms zie je zelfs precies hoe groot de holte in de aardkorst was omdat de naalden aan de bovenkant allemaal op dezelfde lengte gestopt zijn met groeien. Alsof er met een grasmaaier overheen is gegaan.

De werking van hondentandcalciet

Dog tooth calciet heeft grotendeels dezelfde werking als gewone calciet. Het versterkt en reinigt energie, activeert de chakra’s en stimuleert groei op alle fronten: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De dogtooth variant uit Indonesië is bovendien erg behulpzaam wanneer je contact wilt maken met kosmische energie en verbindingen wilt leggen tussen kennis in jouzelf en in de energievelden van het universum.

Versnelde groei

Dog tooth calciet helpt je om oude patronen en achterhaalde spirituele overtuigingen te doorbreken en maakt het gemakkelijker om je levensdoel te achterhalen. Dog tooth calciet stimuleert contact met andere levensvormen en een hoger bewustzijn. Hondentandcalciet brengt wijsheid en vaardigheden uit het verre verleden aan de oppervlakte en stemt af op je zielengroep. Deze steen ‘tunet’ als het ware voor jou in op de frequentie die jou ziel heel eigen is. Dat geeft versnelde groei omdat je nu andere leiding ontvangt en betere keuzes zult maken.

Fysieke werking

Calciet heeft een kalmerende energie en brengt in een staat van grote vrede tijdens meditatie. Het stimuleert het geheugen en is behulpzaam bij studeren. Vanwege het aanwezige mineraal calcium in dog tooth calciet, werkt deze steen ondersteunend op de gewrichten, het skelet en de botten. Ook verlicht calciet darm- en huidaandoeningen.

De Kristalloods

De Kristalloods is een groothandel in unieke en hoogenergetische mineralen, voornamelijk uit Brazilië en Indonesië. Uit deze landen importeren wij zelf. Voor zakelijke klanten zijn wij op afspraak open en voor particulieren houden we één keer per maand op zaterdag een open loods dag.

Webshop groothandel