Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.


Manifesteren kun je leren

Kristallen als hulpmiddel
Berkgristal Pumt Geslepen Corinto Kristalloods(6)

Manifesteren kun je leren

Soms kun je zo maar ineens de volle omvang van een gezegde ervaren; de eeuwenoude wijsheid die achter een platgetrapte uitdrukking zit.

Zoals op dat ene moment dat je ineens beseft hoe goed je het hebt. Je leven is niet anders dan gisteren of eergisteren en de omstandigheden zijn nog net zo als de dag ervoor. Toch is er een verschil. Een significant verschil en tegelijkertijd zo gering. Geluk zit in een klein hoekje. Je beseft hoe goed je hebt en daar heb je helemaal niets voor gedaan. Denk je. Vaak is datgene wat bepaalt hoe je je voelt een ongrijpbare gedachte. En op het moment dat jij ‘heer en meester’of ‘dame en meesteres’ wordt over die alom aanwezige en o zo snelle gedachten, ga je de regie van jouw leven in eigen hand nemen.

Wat als het even niet meezit?

Op de momenten dat het ons goed gaat, is dat niet zo moeilijk. “Ah, het gaat goed, ik ben gelukkig.” Maar hoe reageert jouw brein op de momenten dat het even niet meezit? Of op de momenten dat je niet gerealiseerd krijgt wat je zó vreselijk hard wenst. Op die momenten mag je je ware spirituele aard tonen; juist dán wordt gevraagd de verantwoordelijkheid te nemen voor wat het leven je voorschotelt en jouw eigen reacties daarop. Wat je dán denkt, bepaalt op den lange duur zelfs letterlijk jouw realiteit.

Je roept het letterlijk je leven in

Zoals die bekende van mij, die er even helemaal doorheen zit. Dag in dag uit klaagt hij over zijn omstandigheden; daarmee helemaal voorbij gaand aan het feit dat hij die omstandigheden zélf heeft gecreëerd. Een trilling die je uitzendt, trekt een gelijksoortige trilling aan. Wat je aan omstandigheden in je leven hebt, heb je zélf met je vroegere gedachten en uitspraken letterlijk ‘in het leven geroepen’ (nog zo’n diepzinnige uitdrukking, waarvan we niet altijd de volle omvang beseffen. Je roept het letterlijk je leven in.)

Zo binnen, zo buiten

En dan is daar nog die tweede universele wet: zo binnen, zo buiten. Hoe je je innerlijk voelt, zie je in het moment weerspiegelt in de realiteit; in alles om je heen. Je denkt dat je onbevangen naar de wereld kijkt, maar niets is minder waar. Je blik wordt gekleurd door je gevoelens van het moment en je ervaringen uit het verleden die je persoonlijkheid hebben gevormd.

Een gevecht wat je niet kunt winnen

Terug naar die vriend van mij. Op het moment dat het goed gaat roept hij heel hard: “ha, dat heb ik maar mooi gecreëerd”. Op het moment dat het hem niet naar de zin gaat, gaat dat gezegde ineens helemaal niet meer op. Hij gaat er straal aan voorbij. Het gezegde bestaat niet meer. Hij neemt niet de verantwoordelijkheid voor zijn eigen schepping. En dan voel je je vervelend. Je vecht tegen je eigen creatie, tegen jezelf en dat is een gevecht wat je nooit kunt winnen.

Overvloed

Als je weinig geld hebt en je denkt elke dag dat het zo vervelend is om weinig geld te hebben; heb je ook morgen en overmorgen weinig geld. Maar op het moment dat je je realiseert dat je nú weinig geld hebt omdat je gisteren zo dacht en je besluit dat er voortaan voor jou overvloed is, dan komt die overvloed morgen. Maar pas op! Het valt niet mee om de negatieve gedachten voor te zijn. Wees alert en wees eerlijk naar jezelf.

Nieuwe creatie

Pas wanneer je beseft dat alles, maar dan ook alles, door jouzelf is aangetrokken en je gaat staan voor de realiteit die je voor jezelf hebt geschapen, dán zit geluk ineens in een klein hoekje. Dat piepkleine en tegelijkertijd allesbepalende hoekje van je geest, waarmee je positief of negatief naar je eigen creatie kunt kijken. Dan is de situatie die gisteren nog beroerd, vervelend en niet leuk was, ineens een stuk zonniger en aangenamer. Omdat je weet dat je elke minuut in staat bent tot een nieuwe creatie; omdat je ten diepste beseft dat wat jij nú denkt, bepalend is voor je omstandigheden van morgen. Dus pak die verantwoordelijkheid die God je heeft gegeven. We mogen scheppen, we mogen stralen en we mogen falen. De keuze is aan ons, aan mij en aan jou. Wat doe jij er mee?

(Manifestatie)kristallen als hulpmiddel

Een beetje hulp in dat proces kan een wereld van verschil maken. Kristallen zijn fijn om op te laden met een positieve affirmatie. Hoe je dat doet? Reinig een helder kristal in water, met wierrook of met je intentie. Houdt het schone kristal in je handen en zeg tegen het kristal waar het je in moet ondersteunen. Welk doel wil je realiseren en wat wil je dat het kristal voor je uitzendt? Als je dit hebt gedaan, draag je het kristal zo veel als mogelijk bij je en pak je het zo vaak als je kunt even vast terwijl je jouw doel weer in gedachten neemt.

Of gun jezelf een mooi manifestatiekristal op een prominente plek in de huiskamer. Een manifestatiekristal is een krachtig instrument om te realiseren wat je diep van binnen wilt, maar waar je nog moeite mee hebt. Een manifestatiekristal bestaat uit een kristal in een kristal. Omdat een manifestatiekristal uit zichzelf als is verbonden met het manifesteren van dromen en wensen hoef je dit kristal niet op te laden. Het helpt uit zichzelf omdat dat zijn ware aard is. Het heeft een frequentie in zich die is afgestemd op het scheppingsproces.

De Kristalloods

Bij De Kristalloods hebben we heel kristallen en manifestatiekristallen. We zijn groothandel en één keer per maand open voor publiek. Bezoek ons op één van de eerstvolgende open loods dagen.
Heb jij een bedrijf en verkoop je edelstenen? Dan kun je bij De Kristalloods tegen groothandelsprijzen inkopen. We zijn je graag van dienst!

 

High vibe crystals