Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.


Geen chrysopraas maar smithsoniet

Onderzoek toonde het aan
Druzy Chrysopraas Hart Kristalloods(5)

Wat is de werking van smithsoniet?

Bij De Kristalloods dachten we te maken te hebben met 'drusy chrysopraas', een shiny chrysopraas uit Indonesië. Onze leverancier vertelde ons dat namelijk. Omdat we uit meerdere hoeken te horen kregen, dat het ook wel eens smithsoniet zou kunnen zijn, hebben we onze zogenaamde drusy chrysopraas laten onderzoeken en jawel, het bleek smithsoniet te zijn.

Mocht jij ooit bij ons drusy chrysopraas hebben gekocht, dan bieden wij je onze verontschuldigingen aan en tevens in deze blog heel veel informatie over smithsoniet.

Wat is smithsoniet?

Smithsoniet is een zinkspaat, een mineraal dat het meest wordt aangetroffen in massa's, spleten (soms met een drusy oppervlak) en stalactieten. Om het te kunnen vormen, moet er zink in de grond zitten. Smithsoniet neemt veel kleuren aan zoals geel, bruin, paars, roze, wit, turkooise, grijs en zoals onze smithsoniet uit Indonesië, groen. In gekristalliseerde vorm vind je smithsoniet bijna niet.

Het mineraal werd pas in 1802 geïdentificeerd en is vernoemd naar zijn ontdekker James Smithson.

Wist je trouwens dat ook in België smithsoniet wordt gevonden?

Liefdevolle rustbrenger

Groene smithsoniet is een krachtige steen om je geest en emoties te kalmeren en het hart te openen.
Smithsoniet zet emotionele situaties in een nieuw daglicht, brengt helderheid wanneer emoties te overweldigend zijn en zet je ertoe aan om een oplossing te vinden voor negatieve situaties.

Wrok, ruzie en conflicten kosten je een enorme berg energie en helpen je zelden of nooit om aan de situatie te ontkomen. Smithsoniet doet dat wel. De steen helpt je je af te vragen of dit is wat je wilt, helpt je te accepteren en te zien waar je in zit of waar je mee bezig bent om vervolgens los te kunnen komen van de situatie.

Kracht en innerlijke reflectie

Smithsoniet is een perfecte steen om angst, depressie, weinig energie en verlegenheid te bestrijden. Deze steen laat je naar binnen keren en helpt een diepe kracht aan te boren waarvan je misschien niet wist dat je die in je had.
Eenmaal die kracht gevonden, kun je obstakels in je leven uit de weg ruimen, je gevoel van eigenwaarde herstellen en het vertrouwen in jezelf weer vinden.

Iedereen die last heeft van een overkill aan emoties zou dagelijks een stukje smithsoniet bij zich moeten dragen. Het ondersteunt op exact de juiste manier jouw weg naar bewustzijn en jouw groei in zelfbewustzijn.

Spiritueel

Mediteren met smithsoniet helpt niet alleen om je emoties te kalmeren, maar activeert en ontgrendelt ook verborgen paranormale vermogens. Probeer het eens. Ga eens een periode liggend mediteren met een stuk smithsoniet op je derde oog of zittend met smithsoniet op je kruinchakra en kijk wat er gebeurt.

Smithsoniet heeft het vermogen om je bewustzijn, je intuïtie, je helderheid en intellect te verhogen. Het maakt dromen levendiger en ondersteunt astraal reizen.

Tot slot worden aan smithsoniet verjongende eigenschappen toegeschreven. Dat zit ‘em in het koper in de steen, maar dát is weer een heel ander verhaal wat ik later nog ga schrijven.

 

Smithsoniet hart L