Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.


Natuurlijke dubbeleinders uit Corinto

Voor balans in je energiesysteem
Dubbeleinder Bergkristal Kristalloods(2)

Dubbeleinders brengen balans

Zijn naam zegt het al; in tegenstelling tot een gewone bergkristal punt, heeft een dubbeleinder twee uiteindes. Aan beide zijden van het kristal zit een punt. Soms helemaal volgroeid, soms zie je allerlei interessante groeivormen in de kwarts en is de punt nog niet helemaal ‘af’. Dan heb je een self healer te pakken.

Een dubbeleinder of dubbelpunter heeft de bijzondere eigenschap dat de energiestroom twee kanten op gaat. Bij een gewone bergkrristal punt stroomt de energie van de basis naar de top. Je kunt met zo’n kristal energie toevoeren door de punt op je lichaam te richten en energie afvoeren door de punt van je af te richten.

Een dubbeleinder heeft het vermogen om aan twee kanten energie toe te voeren én af te voeren. Heel handig wanneer je gaten in een energieveld wilt overbruggen of wanneer je bijvoorbeeld balans in een chakra of tussen twee chakra’s wilt hebben. Je hoeft er niet bij na te denken. Het kristal regelt het proces vanzelf. Voert een overschot in de energie af en vult tegelijkertijd tekorten aan.

Zo kun je een dubbeleinder heel fijn inzetten om de doorstroom van energie in je energiesysteem te bevorderen. Een dubbeleinder op je lichaam, bijvoorbeeld ter hoogte van je navel, zorgt ervoor dat je kruintje open kan staan en je bewustzijn kan verruimen, terwijl overtollige energie via de aarde wordt afgevoerd en je goed geaard blijft. Een aanrader!

Dubbeleinders zijn verbonden met balans en zorgen voor balans. Energie geven is net zo belangrijk als energie ontvangen. Ben jij een gever? Iemand die gemakkelijk leegloopt in het contact met andere mensen? Kies dan een dubbeleinder om jezelf de les van balans te leren.

In onze partij heldere bergkristal punten uit Corinto zitten ook veel self healers. Je ziet op het kristal of aan één van de twee punten dat het kristal nieuwe kristallen is gaan vormen op een breuk. In die groeivormen zie je vaak de mooiste creaties en bijna altijd in trigonale groeivorm. Die groeivorm wordt ook wel kathedraalkwarts genoemd. Er groeien diverse punten op, boven en naast elkaar, die met elkaar een redelijk vlakke zijde vormen, maar waar je allemaal driehoekvormige uitsparingen in ziet zitten.

Self healer bergkristal punten of dubbeleinders zijn uitzonderlijk leermeesters. Hierover lees je meer in de blog over self healers.